محققان دانشگاه هاروارد از ارتباط مهمی بین مصرف گوشت قرمز و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 پرده برداری کردند. تجزیه و تحلیل جامع آنها که بیش از سه دهه را در بر می گیرد و بیش از 216000 بزرگسال را شامل می شود، نشان می دهد که مصرف حتی دو وعده گوشت قرمز در هفته می تواند به طور قابل توجهی خطر دیابت را افزایش دهد.
این مطالعه که اخیراً در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد ، نشان داد که افرادی که بیشترین مصرف گوشت قرمز را دارند با احتمال خیره کننده 62٪ بیشتر از مصرف کنندگان کمتر به این بیماری مبتلا می شوند. قابل توجه است که گوشتهای فرآوریشده تهدیدی بزرگتر از مشابههای فرآورینشدهشان هستند، با وعدههای روزانه گوشتهای فرآوریشده خطر دیابت را تا ۴۶ درصد افزایش میدهند.
با این حال، همه این اخبار تلخ نیست. با جایگزینی گوشت قرمز با جایگزینهای سالمتری مانند پروتئینهای گیاهی، میتوان این خطر را کاهش داد. شیائو گو، نویسنده اصلی این مطالعه از دانشکده بهداشت عمومی هاروارد تی چان ، بر ویژگی های محافظتی آجیل و حبوبات تاکید می کند که می تواند خطر دیابت را تا 30 درصد کاهش دهد. مصرف لبنیات نیز این خطر را کاهش می دهد و آن را تا 22 درصد کاهش می دهد.
در حالی که مصرف گوشت قرمز به عنوان یک موضوع تفرقهانگیز در محافل رژیم غذایی باقی میماند، گو مایل است بر سختگیری و دقیق بودن روش تحقیق خود تأکید کند. او در گفتگو با فاکس نیوز دیجیتال خاطرنشان کرد: «ما بهدقت تفاوتهای احتمالی را در گزارشهای رژیم غذایی بررسی کردیم و بهشدت متغیرهای خارجی را کنترل کردیم .
گو همچنین مزایای سلامتی مشهور مرتبط با رژیم غذایی مدیترانه ای را که به دلیل حداقل محتوای گوشت قرمز آن شناخته شده است، برجسته می کند. او با تکرار توصیههای این مطالعه، توصیه میکند که گوشت قرمز را به حداکثر دو وعده در هفته محدود کنید و حتی پس از آن، هر چه کمتر، بهتر باشد.
با توجه به اینکه طبق اعلام انجمن دیابت آمریکا، 11.3 درصد از جمعیت ایالات متحده، یا تقریباً 37.3 میلیون آمریکایی، دیابت داشتند، این تحقیق دستورالعمل به موقع ارائه می دهد. گو در پایان میگوید: «جایگزینی گوشت قرمز با منابع گیاهی سالمتر نه تنها خطر دیابت را کاهش میدهد، بلکه سلامت کلی جهانی را نیز افزایش میدهد.