بر اساس گزارش اخیر منتشر شده توسط سازمان ملل ، 281.6 میلیون نفر در سراسر جهان در سال 2023 با گرسنگی حاد دست و پنجه نرم کردند. این پنجمین سال متوالی بدتر شدن ناامنی غذایی است که نگرانی های قابل توجهی را در مورد احتمال قحطی و تلفات گسترده زندگی ایجاد می کند. این گزارش که به طور مشترک توسط سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) ، برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد (WFP) و صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) تهیه شده است ، روند نگران کننده تشدید گرسنگی را در میان چالش های جهانی نشان می دهد.
آخرین گزارش جهانی در مورد بحران های غذایی نشان داد که بیش از 20 درصد از جمعیت در 59 کشور در سال 2023 با ناامنی غذایی حاد دست و پنجه نرم می کنند. این رقم نشان دهنده افزایش قابل توجهی در مقایسه با تنها یک نفر از هر ده نفر در 48 کشور در سال 2016 است. دومینیک بورژون، مدیر دفتر ارتباط سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در ژنو، شدت ناامنی غذایی حاد را روشن کرد و بر تهدید فوری آن برای معیشت و زندگی تاکید کرد. وی تاکید کرد که این سطح از گرسنگی خطر بزرگی برای فرو رفتن در قحطی دارد که منجر به تلفات گسترده زندگی می شود.
این گزارش که با همکاری فائو، برنامه جهانی غذای سازمان ملل (WFP) و صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) تهیه شده است، بر روند نگران کننده ای تأکید می کند. در حالی که درصد کلی افرادی که بهعنوان ناامن غذایی خطرناک طبقهبندی میشوند، از سال 2022 به میزان 1.2 درصد کاهش یافته است، این موضوع از زمان شروع بحران COVID-19 به طور قابل توجهی تشدید شده است. در پی شیوع ویروس کرونا در اواخر سال 2019، تقریباً از هر 6 نفر در 55 کشور، یک نفر با سطوح هشدار دهنده ای از ناامنی غذایی مواجه بود. با این حال، طبق یافته های گزارش جهانی در مورد بحران های غذایی، ظرف یک سال، این نسبت به یک نفر از هر پنج نفر افزایش یافت.