در یک تحول غیرمنتظره، انس حقانی ، یکی از رهبران کلیدی طالبان ، وارد نزاع مداوم رسانه های اجتماعی بین توییتر و Threads شده است. او علنا ترجیح خود را برای توییتر اعلام کرد و انتخاب خود را به تعهد این پلتفرم به حمایت از آزادی بیان نسبت داد. حقانی در یک پست توییتری از سیاستهای آزادی بیان توییتر تمجید کرد و از اعتباری که این پلتفرم ارائه میدهد قدردانی کرد و حمایت صریح خود را از سرمایهگذاری رسانههای اجتماعی ایلان ماسک نشان داد .
ادعای حقانی، مقایسه بین توییتر و دیگر پلتفرمها، به ویژه متا را روشن میکند. در توییتهای رهبر طالبان تاکید شده است که در حالی که متا ، شرکت مادر فیسبوک ، اینستاگرام و Threads ، محدودیتهایی را برای کاربران اعمال میکند که نظرات خود را آزادانه به اشتراک بگذارند، توییتر امکان ارتباطات بازتر و گستردهتر را فراهم میکند. توییتر دو مزیت قابل توجه نسبت به دیگر پلتفرم های اجتماعی دارد. اولی آزادی بیان است و دومی ماهیت عمومی و اعتباری است که توییتر ارائه می دهد. توییتر فاقد سیاست عدم تحمل متا است. حقانی در توییت خود نوشت: هیچ پلتفرم دیگری نمی تواند جایگزین آن شود.
طالبان با حفظ حضور فعال در توییتر، مرتباً حساب “امارات اسلامی افغانستان ” خود را که عمدتاً به زبان اردو است، به روز می کند و هزاران دنبال کننده جمع کرده است. این مشارکت فعال نشان دهنده نقش حیاتی پلتفرم در قادر ساختن گروه به بیان دیدگاه های خود با وجود محکومیت گسترده بین المللی از سیاست های بحث برانگیز آنها است.
در مقابل، متا طالبان را به عنوان ” سازمان تروریستی درجه یک ” معرفی کرده و حضور آن را در سکوهای خود ممنوع کرده است. یکی از سخنگویان متا به نیوزویک گفت که این شرکت افراد، سازمانها یا شبکههای تروریستی را از استفاده از پلتفرمهای خود منع میکند و سیاستهای خود را بر اساس رفتارهای آنلاین و آفلاین و به طور قابلتوجهی ارتباط با فعالیتهای خشونتآمیز توجیه میکند.