ریاض در یک نمایش قابل توجه از همکاری های دیپلماتیک و اقتصادی، زمینه ساز نشست مشترک شورای همکاری خلیج فارس (GCC) و انجمن کشورهای جنوب شرقی آسیا (ASEAN) شد . در راس نمایندگی امارات کسی جز شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس جمهور امارات بود و مراسم افتتاحیه این اجلاس توسط ولیعهد عربستان سعودی، شاهزاده محمد بن سلمان بن عبدالعزیز آل سعود انجام شد .
مقامات بلندپایه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و آسه آن با تاکید بر اهمیت این اجلاس حضور داشتند. در میان آنها چهره های قابل توجهی از جمله جاسم محمد آلبودایوی، دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس و رهبران ارشد کشورهای آسه آن وجود داشتند. همراهان رئیس جمهور امارات تعهد این کشور را با اعضای برجسته ای مانند شیخ طحنون بن زاید آل نهیان، معاون حاکم ابوظبی به نمایش گذاشتند. و شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان، وزیر امور خارجه امارات.
محور بحث های این نشست، راهبردهایی با هدف تقویت روابط میان شورای همکاری خلیج فارس و آسه آن بود. حوزه های کلیدی مورد بررسی شامل سرمایه گذاری های اقتصادی، مشارکت های سیاسی و ابتکارات توسعه ای بود. هر دو منطقه پتانسیل ارتقای همکاری استراتژیک خود، برآورده کردن آرزوهای رشد و شکوفایی جمعیت خود را تشخیص دادند.
رئیس جمهور امارات پس از ورود به محل برگزاری اجلاس، مرکز کنفرانس بین المللی ملک عبدالعزیز، با استقبال گرم ولیعهد عربستان سعودی مواجه شد. شیخ محمد بن زاید با تاکید بر اهمیت این گردهمایی، فصل جدید همکاری میان شورای همکاری خلیج فارس و آسه آن را برجسته کرد. رئیسجمهور امارات متحده عربی بر اهداف مشترکی که در برنامه اقدام مشترک آنها برای سالهای 2024-2028 مشخص شدهاند، تاکید کرد که حوزههای مختلف از سیاست تا تجارت را در بر میگیرد. رهبر امارات ضمن قدردانی از دعوت به اجلاس سران، از پرداختن به مسائل مبرم منطقه ابایی نداشت.
وی با تاکید بر تشدید درگیری، نگرانی خود را در مورد پیامدهای انسانی ابراز کرد و بر فوریت آتش بس تأکید کرد. درخواست او بر حفاظت از جان غیرنظامیان، ارائه کمک های امدادی و تلاش برای صلح همه جانبه متمرکز بود. رئیس جمهور با تکرار رویکرد سیاست خارجی گسترده تر امارات متحده عربی، بر تعهد این کشور به تقویت روابط با کشورهای آسه آن تاکید کرد. وی به رشد اخیر روابط تجاری بین امارات متحده عربی و آسه آن و برنامه های بیشتر برای تحکیم مشارکت های اقتصادی اشاره کرد.
فراتر از مسائل منطقهای، رئیسجمهور امارات به چالشهای جهانی مانند اختلالات زنجیره تامین، تغییرات آبوهوایی و تهدید مداوم همهگیریها پرداخت. وی با تاکید بر نقش همکاری بین المللی، دیپلماسی را به عنوان ابزاری برای تقویت صلح و ثبات جهانی مورد تاکید قرار داد. در پایان، شیخ محمد بن زاید بر نقش آتی امارات متحده عربی به عنوان میزبان کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل (COP28) تاکید کرد . او برای مشارکت فعال آسه آن ابراز اشتیاق کرد و بر تلاش های مشترک برای خیر بیشتر بشریت تاکید کرد.