بانک جهانی برنامه بلندپروازانه ای را برای تشدید تامین مالی آب و هوا در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) با هدف تخصیص 10 میلیارد دلار تا سال 2025. این تعهد توسط مسکرم برهانه، مدیر منطقه ای توسعه پایدار در منطقه MENA برای بانک جهانی، طی اظهاراتش در COP28 به خبرگزاری امارات (WAM). از سال 2021 تا 2023، بانک جهانی در حال حاضر مبلغ قابل توجهی 6.3 میلیارد دلار برای تامین مالی آب و هوا در منطقه MENA کمک کرده است.
این بودجه عمدتاً به کاهش انتشار خالص و تقویت پروژههای تابآوری کمک میکند و کشورها را برای آمادهسازی و مدیریت مؤثر بلایای طبیعی تجهیز میکند. شایان ذکر است، سال گذشته مراکش، اردن و لبنان 800 میلیون دلار کمک مالی مرتبط با اقلیم دریافت کردند. در راستای اهداف توافقنامه پاریس، بانک جهانی ملاحظات آب و هوایی را به طور کامل در تمامی عملیات خود در سراسر منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا ادغام کرده است.
نقشه راه تغییرات آب و هوایی MENA سازمان، که از سال 2021 تا 2025 را در بر می گیرد، بر چهار حوزه محوری متمرکز است: تقویت سیستم های غذایی، تضمین امنیت آب، تسهیل انتقال انرژی، و ترویج تامین مالی پایدار. برهان از امارات متحده عربی (امارات متحده عربی) به دلیل میزبانی COP28 قدردانی کرد و آن را به عنوان گواهی بر رهبری این کشور در رسیدگی به تغییرات آب و هوا و تعهد آن به تقویت همکاری جهانی برجسته کرد.
وی تاکید کرد که کشورهای شورای همکاری خلیج فارس (GCC) با توجه به پیشرفت آنها در پروژه های هیدروژن سبز و آبی، موقعیت خوبی برای رهبری گفتگو در مورد انتقال انرژی و انرژی های تجدیدپذیر دارند. او همچنین بر مزایای اقتصادی بالقوه پذیرش استراتژی های رشد سبز در منطقه تاکید کرد و پیش بینی کرد که تولید ناخالص داخلی منطقه می تواند تا سال 2050 به بیش از 13 تریلیون دلار برسد.
با این حال، برهان بر نقش حیاتی سرمایه گذاری بخش خصوصی در تحقق اهداف اقلیمی تاکید کرد. وی خاطرنشان کرد که تغییر مصرف منابع، تولید انرژی و فرآیندهای تولید نیازمند پشتوانه مالی قابل توجهی است. علاوه بر این، بانک جهانی گزارشهای آب و هوا و توسعه کشور را برای کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا منتشر کرده است که هدف آن شناسایی خطرات آب و هوایی کلیدی و پیامدهای آن برای توسعه هر کشور است.
این گزارش ها به عنوان راهنمای اولویت بندی اقدامات برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و افزایش سازگاری و انعطاف پذیری عمل می کنند. برهان با تاکید مجدد بر تعهد بانک جهانی به کمک به کشورها در دستیابی به اهداف توسعه گسترده تر در حالی که چالش های ناشی از تغییرات آب و هوایی را بررسی می کند، پایان داد.