هیثم الغیس، دبیر کل اوپک ، در بیانیهای که روز چهارشنبه منتشر شد، به باورهای غلط رایج در مورد رقابت بین نفت و برقرسانی پرداخت و بر نقش مشترک نفت در بخشهای مختلف تاکید کرد. الغیس نقش حیاتی نفت و مشتقات آن را نه تنها در بخش انرژی، بلکه در کاربردهای صنعتی گستردهتر، برجسته کرد و افسانه بازی حاصل جمع صفر بین منابع مختلف انرژی را رد کرد.
دبیر کل سازمان ملل در طی یک گزارش مفصل در وب سایت اوپک، این تصور را که نفت و برق رسانی به طور مستقل عمل می کنند را رد کرد. او خاطرنشان کرد که افسانه هایی که حاکی از رقابت شدیدی است که منجر به تسلط نهایی برق می شود گمراه کننده هستند. در عوض، او نشان داد که چگونه محصولات مبتنی بر نفت در بخش برق، به ویژه در تولید برق و ساخت اجزای حیاتی یکپارچه هستند.
الغیس به استفاده گسترده از فرآورده های نفتی در توسعه و حفظ زیرساخت های ضروری برای انتقال برق اشاره کرد. این محصولات در تولید غلاف های عایق برای کابل های زیرزمینی و زیر دریا، که برای اتصال نیروگاه های بادی دریایی به شبکه حیاتی هستند، بسیار مهم هستند. به گفته وی، چنین موادی تا 40 درصد وزن این کابل ها را تشکیل می دهند که بر ماهیت ضروری مشتقات نفتی تاکید دارد.
الغیس با توضیح بیشتر در مورد اتصال منابع انرژی، نقش نفت را در تضمین انتقال کارآمد برق از طریق ترانسفورماتورها مورد بحث قرار داد. این دستگاه ها که برای تنظیم سطوح ولتاژ برای توزیع ایمن انرژی بسیار مهم هستند، برای کارکرد خود به شدت به محصولات مبتنی بر نفت متکی هستند. این ارتباط متقابل بر مغالطه تلقی نفت و منابع انرژی تجدیدپذیر به عنوان متقابل متقابل تأکید می کند.
الغیس با تأمل در پیامدهای گسترده تر این بینش ها به افزایش قابل توجه تقاضای برق جهانی که تحت برنامه های انتشار خالص صفر انتظار می رود، اشاره کرد. وی با استناد به گزارش کمیسیون انتقال انرژی ، بر ضرورت افزایش چشمگیر تولید برق جهانی تاکید کرد که به طور بالقوه از 27000 تا 30000 تراوات ساعت فعلی به 90000 تا 130000 تراوات ساعت تا سال 2050 برای دستیابی به این اهداف اقلیمی افزایش می یابد.
الغیس در سخنان پایانی خود بر موضع اوپک مبنی بر اینکه همه منابع انرژی برای تامین نیازهای انرژی در آینده، کاهش اثرات زیست محیطی و تضمین امنیت کلی انرژی حیاتی هستند، تاکید کرد. او تاکید کرد که نفت همچنان نقش مهمی در استراتژیهای انرژی آینده خواهد داشت، بهویژه زمانی که کشورها به سمت اهداف بلندپروازانه برقرسانی و کاهش انتشار تلاش میکنند. این موضع، تعهد اوپک به رویکرد انرژی متعادل را تقویت میکند و از یکپارچگی به جای رقابت منابع مختلف انرژی برای مقابله موثر با چالشهای جهانی حمایت میکند.